English
 

Nieuws

-----------------------------------------------------

 

Speel mee in de Usva-productie 2015!

Wil jij met een groep studenten onder leiding van een professionele regisseur in een theaterstuk spelen? Geef je dan nu op voor de audities voor de Usva theater productie! Stuur je e-mail naar usva.intern@rug.nl.

Gepost op 25 november 2014.

In december starten de Usva-danscursussen weer. Usva biedt uiteenlopende cursussen aan van klassiek ballet tot Egyptische buikdans, Urban dance en Showjazz. Bij Urban dance en Showjazz leer je dansen zoals in videoclips en werk je aan een sprankelende uitstraling. Leer goede moves en steel de show tijdens het uitgaan.

Heb je meer ervaring met dans, ga dan voor een uitdaging en volg Klassiek Ballet gevorderd of Egyptische buikdans-gevorderd. In de cursus Egyptische buikdans wordt aandacht besteed aan spanningsbogen, timing en expressie. Er wordt geoefend met grondwerk en complexe armbewegingen, maar je leert ook dansen met attributen zoals sluiers of een stok. Na minimaal vier jaar klassiekballetervaring kun je tijdens de cursus klassiek ballet-gevorderd alle mogelijke klassieke passen, sprongen en draaien gaan oefenen.

Tijdens dit trimester begin je met de voorbereiding  op de danspresentatie in mei. Alle danscursisten, op een enkele beginnerscursus na, laten hier met hun groep zien, wat zij tijdens de cursus hebben geleerd.

Schrijf je nu in voor de danscursussen. Inschrijvingen sluiten op 30 november.

Gepost op 24 november 2014.

Kom dan vanavond naar Usva en bekijk wat de cursisten van de cursus Improv Comedy hebben geleerd. In de 'Advanced Improv Course' hebben de cursisten geleerd hoe ze een goede show maken van begin tot eind. En hoe ze nieuwe spellen in de show te kunnen verwerken. Kom langs en geniet van een hilarische avond!

Gepost op 20 november 2014.

Op vrijdag 21 november vindt de tweede editie van Usva Talks plaats. Een groep van acht studenten krijgt de kans in gesprek te gaan met niemand minder dan Eric Corton! Meld je snel aan door een mail met je naam en eventueel een vraag voor Eric Corton te sturen naar usva.extern@rug.nl.

Gepost op 17 november 2014.

--------------------------------------------

Weet je nog je eerste keer in Groningen? Wil jij ervoor zorgen dat alle nieuwe studenten net zo’n top tijd meemaken als jij toen in de KEI-week? 

Mail dan voor 30 november je motivatie en cv naar usva.sc@rug.nl

Gepost op 6 november 2014.

Do you like to make films? Join the Usva Film Club!

We welcome all film-makers! You can be starting out or experienced -  just get creative and make films you like! From documentaries to short films to video art, you can choose what inspires you! No costs are involved. You don’t need to own a camera. So if you want to get the camera rolling, contact Morgan Love at filmclublove@gmail.com

Gepost op 22 oktober 2014.

Follow usvatheaters on Twitter