English
Agenda

Flicks International Student Short Film Festival

“Irrompibles” wint Flicks 2014

Op twaalf, dertien en veertien maart vond de vijfde editie van het Flicks International Student Short Film Festival plaats in Cultureel Studentencentrum Usva te Groningen. Tijdens het festival werden tweeëntwintig korte films vertoond, gemaakt door filmstudenten van over de hele wereld. Alle drie de avonden waren uitverkocht.

Het filmfestival is een samenwerking tussen Erasmus Student Network Groningen en Cultureel Studentencentrum Usva. Het uitgangspunt is het verbreden van het culturele aanbod voor internationale studenten, en het bieden van een podium aan filmstudenten en filmmakers in wording.

De officiële winnaar van de juryprijs was “Irrompibles” door Luis Alfonso Garcia Fernandez uit Spanje. Deze film won niet alleen de Flicks Award 2014, maar kreeg ook de meeste stemmen van het publiek op vrijdagavond. De publieksfavoriet op woensdag was “God Save Fringes” door Arthur Touchais uit Frankrijk, en op donderdag “Home” door Carlos Alonso uit Spanje. 

In maart 2015 zal de 6e editie van het Flicks filmfestival plaatsvinden. Kijk voor meer informatie en foto's op de Facebookpagina of de website.

Koop je kaartje hier voor 5 maart, 6 maart en/of 7 maart.