Cursussen

Usva Theaterproductie (NL)

Auditie: maandag 25 november 2019 16.00 uur. Opgave via de mail zwaantje.wieling@rug.nl 

Vanaf donderdag 9 januari 2020 start er wederom een productiegroep bij Usva. Docent: Jorrit Boonstra.

In 20 lessen ga je samen met je medecursisten onder professionele leiding een voorstelling maken met alles erop en eraan. Samen denken we na over de teksten, het decor, kostumering en de belichting. Omdat het een productie is gaat de docent meer op de regie zitten dan op het leren acteren. Het einddoel is dan ook een volwaardige voorstelling die een aantal keren zal spelen voor betalend publiek in de theaterzaal van Usva. Data: 4, 5 en/of 6 juni 2020.

Omdat het bij het maken van een productie extra belangrijk is dat je altijd aanwezig bent, wordt er in november een auditie gehouden om te zorgen dat iedereen die ermee start gemotiveerd is en op gelijk niveau. Denk niet aan een Idols auditie of iets in die richting, het zal eerder een spelles zijn waarin ik o.a.  van je vraag om een korte tekst uit je hoofd te leren, samen met een mede-auditant te spelen, en een aantal andere spel- en maakopdrachten geef.

Het thema waarmee we aan de slag gaan is Prometheus, de Titaan die de mens het vuur gaf, en daarmee onze ontwikkeling startte, maar misschien ook onze ondergang. We gaan aan de slag met bestaand teksten over het onderwerp, maar ook teksten die je zelf zult gaan schrijven en scene- en vormideeën die tijdens het brainstormen ontstaan. Uiteindelijk breng ik dit samen tot een script waarmee we gaan repeteren en dat we ten tonele gaan brengen.

Dus als je zin hebt om in een professionele theatervoorstelling te staan, waarin je wordt uitgedaagd om ook mee te doen aan het maakproces, schrijf je dan in voor de auditie.

Hopelijk tot dan!

(Language: Dutch)

Tarieven

Tarief 1 (RUG-studenten // Hanze-studenten) € 195,00
Tarief 2 (RUG-medewerkers, PhD's, Alumni) € 225,00
Tarief 3 (overig) € 255,00

Terug naar overzicht

Alle rechten voorbehouden · 2015