Over Usva

Over Usva

Cultureel Studentencentrum Usva is dé culturele voorziening van de Rijksuniversiteit Groningen. Usva wil studenten stimuleren zich te ontwikkelen op het gebied van en te laten inspireren door kunst en cultuur. Daarnaast is ze het culturele platform in de stad, waar studenten de mogelijkheid krijgen om op een laagdrempelige manier kennis te maken met en zich te verdiepen in cultuur.

Bij Usva kun je allerlei cursussen volgen op het gebied van kunst en cultuur. Ook organiseren we evenementen en zijn er wekelijks voorstellingen te zien in ons theater. Daarnaast ondersteunt Usva studenten die een cultureel project op poten willen zetten, op zowel financieel gebied als facilitair gebied en met kennis en kunde. Naast dit aanbod is er ook de mogelijkheid om zalen of het theater te huren. Tevens biedt Usva studenten de mogelijkheid om zich als studentbestuurder of commissielid in te zetten voor de realisering van Usva-activiteiten.

Usva;

- Is dé plek voor studenten om zich cultureel te ontwikkelen 
- Bereikt jaarlijks meer dan 1800 studenten met haar cursussen 
- Trekt jaarlijks meer dan 7000 bezoekers naar haar theater 

Geschiedenis van Usva

Usva is sinds 1969 het cultureel studentencentrum van de Rijkuniversiteit Groningen. Zij is één van de vier oud-sectoren van de universiteit. Naast Usva werd de KEIGSp en ACLO opgericht. Later werd ook ESN toegevoegd. Deze vijf organisaties staan bekend als de studentvoorzieningen van de RUG. Usva droeg vroeger de naam USVA. Deze afkorting stond voor Universitaire Stichting Vormings Activiteiten. Nu is de volledige naam: Cultureel Studentencentrum Usva.
In 1996 verhuisde Usva van de Oude Boteringestraat 49 naar haar huidige locatie. Zij betrok vanaf toen het voormalige bankgebouw van ABN aan de Munnekeholm 10. Waar vroeger het goud van de bezittende klasse in onneembare kluizen werd bewaard, dansen nu cursisten hun klassieke en moderne danspassen. Daarnaast heeft Usva een eigen theater.  

Alle rechten voorbehouden · 2015