Over Usva

Beeldend en Mode

Dim Junius heeft bij Fontys een Pedagogisch Didactisch Diploma behaald. Vervolgens heeft hij ruim vier jaar als educatief medewerker en workshoptekenaar bij het Nederlands Stripmuseum in Groningen gewerkt. Hier heeft hij veel ervaring opgedaan door workshops te geven aan diverse leeftijden en nationaliteiten.

Dim heeft een sterk beeld ontwikkeld van wat belangrijk is bij het maken van een beeldverhaal: de eerste spontane schets, het oorspronkelijke idee voor een verhaal en het bedenken van fantasievolle stripfiguren.

Dim is de auteur van het stripboek Brick: Floatsome Rock.

Cily van Hameren

Cily van Hameren is in 2000 afgestudeerd aan Academie Minerva als beeldend kunstenaar. Met grote wandschilderingen probeert ze ruimtes warmer en evenwichtiger te laten lijken. In 2010 heeft Cily de opleiding Creatieve Therapie Beeldend afgerond aan de Stenden Hogeschool. In haar therapie praktijk Een Kleurrijk Palet begeleidt ze mensen bij het uiten van gedachten en gevoelens die niet in woorden zijn uit te drukken. 

www.eenkleurrijkpalet.nl 

Ellis Veldstra

Ellis Veldstra is in 1993 afgestudeerd aan Academie Minerva bij onder anderen Mathijs Röling. Daarna reisde ze veel door Azië en gebruikte de ervaringen daar als belangrijke inspiratiebron. Daarnaast is ze vooral gericht op het portretschilderen. Ze geeft schilderlessen en workshops.

Jannes Koetsier

Jannes Koetsier (1979) Academie Minerva te Groningen, Bachelor of fine art 2003; Academie Minerva te Groningen, Bachelor of fine art in education 2006. Jannes over zijn schilderijen: Het plezier van het schilderen en de schoonheid van een klodder verf zijn zichtbaar in een geslaagd schilderij. De inspiratie om te schilderen zit voor mij in licht en kleur. Licht kan mooi vallen op een lichaam of gebouw, de schaduw kan een spannende kleur hebben. Wanneer het schilderij geslaagd is kloppen alle factoren, de verfhuid is goed en het licht is mooi. Voorstelling en verf versmelten tot een kloppend geheel. 

www.jannes-koetsier.nl

Marcel Duran

Marcel Duran studeerde schilderen aan Academie Minerva in Groningen en aan het Intitut Seni Indonesia in Djokjakarta, Indonesië. Daarna heeft hij de lerarenopleiding tekenen/schilderen en kunstgeschiedenis gedaan aan de Rijks Hogeschool in Groningen. Hij is een bevlogen schilder die voornamelijk en plein air en naar directe waarneming van zijn onderwerp werkt. Als docent schilderen werkte hij o.a. bij Academie Minerva in Groningen. Bij zijn lessen komen het plezier en enthousiasme voor het schilderen samen met het onderzoek naar de essentie van het onderwerp en de verbeelding daarvan op het platte vlak.

Paraskevi Frasiola

My name is Paraskevi Frasiola and I am a visual artist. I hold a MA from the Aristotle University, School of Fine Arts in Greece and a MFA from the Frank Mohr Institute in Groningen, the place I live and work. For the year 2019 was awarded a Mondriaan fund for emerging artists. About my work, although I have studied extensively painting and drawing for many years, my artistic practice is described as multidisciplinary, from drawing and painting to self-publication and more. My idea of art is about communicating ideas as the end product but first and foremost is having lots of fun while making it.

https://frasiola.com/

Rianne van der Kamp

Ik ben Rianne, illustrator, verwonderaar en coach. Wat begon als een droom tot boeken illustratrice of werken in een boekhandel, kwam via grafische vormgeving en tekendocent uiteindelijk uit bij natuurcoach en eigen een eigen label met natuurlijke illustraties, eyeopeners en een eigen studio. Hier geef ik workshops natuur illustreren, wandelingen om jezelf op te laden en maak ik mijn eigen illustraties. Mijn werk is te vinden in een aantal winkels door heel Nederland en ik deel graag mijn liefde voor natuur in de workshops en illustraties!

www.kleine-dingen.nl 

Sandra de Leeuw

Ik ben Sandra de Leeuw, gediplomeerd kleermaker. In mijn dagelijkse werk maak ik maatkleding voor klanten, dit kan uiteenlopen van trouwjurken tot professionele danskleding of een mooi herencolbert. Kleermaker is een prachtig, ouderwets ambacht, dat in principe maar draait om twee dingen: mooie materialen en wat je daarmee doet. Schoonheid zit hem in kleine dingetjes; handgemaakte knoopsgaten op een colbert, een kraag die precies goed valt, de roklengte exact in verhouding. Graag deel ik mijn enthousiasme voor alles wat met naald en draad te maken heeft. Naailes geven brengt mij veel voldoening, omdat telkens weer blijkt dat mensen veel meer kunnen dan ze zelf denken. Hoe leuk is het om op een feestje een jurk te dragen die je zelf hebt gemaakt? Ik kan je helpen om dat te bereiken.

www.sansscrupules.nl

Alle rechten voorbehouden · 2015