Over Usva

Beeldend en Mode

Cily van Hameren

Cily van Hameren is in 2000 afgestudeerd aan Academie Minerva als beeldend kunstenaar. Met grote wandschilderingen probeert ze ruimtes warmer en evenwichtiger te laten lijken. In 2010 heeft Cily de opleiding Creatieve Therapie Beeldend afgerond aan de Stenden Hogeschool. In haar therapie praktijk Een Kleurrijk Palet begeleidt ze mensen bij het uiten van gedachten en gevoelens die niet in woorden zijn uit te drukken. www.eenkleurrijkpalet.nl 

Dorine Kuiper

Dorine Kuiper (1959) genoot haar opleiding schilderen en grafiek aan de academie Minerva in Groningen, waar ze les had van o.a. Piet Pijn en Matthijs Roling. Zij heeft zich gespecialiseerd in stillevens en portretten, en heeft het afgelopen decennium onder meer een  bijdrage geleverd aan de portrettengalerij van de Groningse universiteit. Als docent is zij verbonden aan het Kunstencentrum en aan Usva.

www.dorinekuiper.nl

Ellis Veldstra

Ellis Veldstra is in 1993 afgestudeerd aan Academie Minerva bij onder anderen Mathijs Röling. Daarna reisde ze veel door Azië en gebruikte de ervaringen daar als belangrijke inspiratiebron. Daarnaast is ze vooral gericht op het portretschilderen. Ze geeft schilderlessen en workshops.

Jannes Koetsier

Jannes Koetsier (1979) Academie Minerva te Groningen, Bachelor of fine art 2003; Academie Minerva te Groningen, Bachelor of fine art in education 2006 

Jannes over zijn schilderijen:

Het plezier van het schilderen en de schoonheid van een klodder verf zijn zichtbaar in een geslaagd schilderij. De inspiratie om te schilderen zit voor mij in licht en kleur. Licht kan mooi vallen op een lichaam of gebouw, de schaduw kan een spannende kleur hebben. Wanneer het schilderij geslaagd is kloppen alle factoren, de verfhuid is goed en het licht is mooi. Voorstelling en verf versmelten tot een kloppend geheel. 

www.jannes-koetsier.nl

Kim Veenman

Kim Veenman is bioloog, illustrator en dierkunstenaar. Voor het tijdschrift Buitenleven illustreert zij realistische insecten in de rubriek ‘Kunstige Kruipers’ en schrijf er biologische weetjes bij. Daarnaast schildert ze realistische dierportretten in olieverf, waarbij het dier zo uit het schilderij lijkt te stappen. Kim vindt het hartstikke leuk om anderen enthousiast te maken voor het prachtige teken- en schildervak. Én natuurlijk voor de natuur. www.kimveenman.nl

Sandra de Leeuw

Ik ben Sandra de Leeuw, gediplomeerd kleermaker.

In mijn dagelijkse werk maak ik maatkleding voor klanten, dit kan uiteenlopen van trouwjurken tot professionele danskleding of een mooi herencolbert. Kleermaker is een prachtig, ouderwets ambacht, dat in principe maar draait om twee dingen: mooie materialen en wat je daarmee doet. Schoonheid zit hem in kleine dingetjes; handgemaakte knoopsgaten op een colbert, een kraag die precies goed valt, de roklengte exact in verhouding.

Graag deel ik mijn enthousiasme voor alles wat met naald en draad te maken heeft. Naailes geven brengt mij veel voldoening, omdat telkens weer blijkt dat mensen veel meer kunnen dan ze zelf denken. Hoe leuk is het om op een feestje een jurk te dragen die je zelf hebt gemaakt? Ik kan je helpen om dat te bereiken.

www.sansscrupules.nl

Alle rechten voorbehouden · 2015