Over Usva

Body and Mind

Ayla Boonstoppel

Waar ik in het vliegen van alledag (studeren, fietsen, werken, fietsen, koken, fietsen..) aan mezelf en mijn eigen gevoel voorbij kan gaan, vind ik in dans en yoga de ruimte en rust voor mijn gevoel. Hoe confronterend dat soms ook kan zijn, het frist de boel op, waardoor ik mijn energie en levenslust terug vind. Ik vind de combinatie dans en yoga fijn omdat yoga onder andere je kracht, balans, concentratie en lichaamsbewustzijn vergroot. Maar yoga behelst veel meer en is op veel verschillende manieren in je leven te passen, tot zelfs een complete leefstijl. Ik ben naar India gegaan om daar in een ashram meer te leren over yoga. Ik ontdekte er dat ik het heel leuk vind om les te geven. Graag wil ik nu ook voor anderen de ruimte kunnen creëren waar je tijd voor jouw eigen lichaam en geest kunt nemen, om zo lekkerder in je vel te kunnen zitten. 

Caroline Bernard

Mijn eerste zonnegroet heb ik op 8-jarige leeftijd gedaan op het strand in Le Touquet. Van mijn moeder heb ik de basisprincipes van yoga meegekregen: leren ontspannen, lichaamsbewustzijn, genieten van het moment. Ik heb natuurkunde gestudeerd. Pas tijdens mijn promotieonderzoek besefte ik dat ik mijn levensdoel niet kon bereiken als ik alleen achter een computer zat. Ik wilde nl. mensen bereiken, iets van mijn levensvreugde doorgeven. Toen besloot ik om me te wijden aan dansen en merkte hoe geweldig leuk ik lesgeven vond! Na een aantal jaren begon ik yoga te gebruiken in danstechnieklessen, om mijn leerlingen meer lichaamsbewustzijn te leren zodat ze zich vrijer zouden voelen in het dansen. Met yoga komt de balans terug in je leven, ongeacht wat de persoonlijke omstandigheden zijn. Dankzij de concepten van de yogafilosofie en de heerlijke oefeningen vergroot je stapje voor stapje de vreugde en gelukzaligheid in het leven.

www.caroyoga.nl _blank

Dana van Nimwegen

From an early age I loved to move my body. First in classical ballet classes and during High School I came in contact with different styles of dance at the dance academy. In 2004, while studying classical piano at the Conservatory, I started teaching at gym’s and soon I was inspired by Pilates of Debbie Jenner. Since that time I’ve followed many styles in the fitness world and I love to combine these styles. Seven years ago I got introduced to the world of yoga. Recently I have the privilege to follow two yoga studies and I get a lot energy by sharing what I’ve learned, discovered and experienced in my classes.

Gina Biervliet

Gina Biervliet (Amsterdam, 1986) heeft in 2012 haar diploma HBO-fysiotheratie behaald aan de Hanzehogeschool Groningen. Verder is ze een gediplomeerd Pilates docente. Naast haar werkzaamheden als fysiotherapeut is ze actief als docent Pilates en Yoga.

www.deyogafysio.nl

Hilke Meerman

Hallo. Mijn naam is Hilke en ik ben werkzaam als Yogadocent en Communicatie Adviseur. Op www.yoga050.nl geeft ik je praktische tips op het gebied van yoga en een gezonde lifestyle. Want yoga is immers veel meer dan de oefeningen en meditaties op je matje. Yoga is goed zorgen voor je lichaam en geest. Zowel thuis, tijdens je studie maar ook in de keuken. Door middel van ademhalingstechnieken, houdingen en meditatie geef je jezelf een moment de tijd om je batterij weer op te laden. Mijn lessen kenmerken zich door een balans tussen inspanning en ontspanning. Ik zie je graag op de yogamat!

Ilse de Wit

In 1999 volgde ik mijn eerste Yogales. Dit deed ik op een moment in mijn leven dat ik niet lekker in mijn vel zat en het gevoel had mijzelf voortdurend voorbij te rennen. Het bleef, toen, bij die ene les. Ik hield mijzelf voor 'dat ik het te druk had' om een cursus te volgen, maar eigenlijk was de confrontatie met mijzelf te groot. In 2003 kwam ik opnieuw in aanraking met Yoga en gaf ik me op voor een cursus. De rust die ik na de les ervoer drong steeds meer door in mijn dagelijks leven. Ik kon steeds gemakkelijker omgaan met moeilijke momenten en druk van buitenaf. En ik merkte dat ik steeds vaker gewoon genoot, van hele kleine dingen, een genieten dat me overkwam en geen ander doel diende dan de ervaring zelf.  Ik ben Yogadocente geworden, omdat ik het effect van Yoga iedere dag ervaar en dat graag door wil geven aan anderen. 

Wouter Tamminga

Al sinds ik ik me kan herinneren heb ik een grote interesse gehad voor de werking van het menselijk
brein en lichaam. Tijdens het schrijven van mijn scriptie voor de opleiding psychologie ben ik in
aanraking gekomen met mindfulness. Ik merkte in die periode dat ik de hele dag met een vol hoofd
rondliep, ik leefde als het ware in mijn hoofd. In de mindfulnesscursus leerde ik de vaardigheden hoe ik
hier mee om kon gaan, en zo mijn dagen met een stuk minder stressvol door te komen.
Na de cursus ben ik me verder in mindfulness gaan verdiepen en ik merkte dat de beoefening van
mindfulness kan helpen bij veel verschillende soorten problemen, zoals: stress, angst, somberheid of
een burn-out. Graag wil ik mensen helpen dit soort klachten te voorkomen en meer in het hier en nu te leven.

Alle rechten voorbehouden · 2015