Over Usva

Body and Mind

Ayla Boonstoppel

Waar ik in het vliegen van alledag (studeren, fietsen, werken, fietsen, koken, fietsen..) aan mezelf en mijn eigen gevoel voorbij kan gaan, vind ik in dans en yoga de ruimte en rust voor mijn gevoel. Hoe confronterend dat soms ook kan zijn, het frist de boel op, waardoor ik mijn energie en levenslust terug vind. Ik vind de combinatie dans en yoga fijn omdat yoga onder andere je kracht, balans, concentratie en lichaamsbewustzijn vergroot. Maar yoga behelst veel meer en is op veel verschillende manieren in je leven te passen, tot zelfs een complete leefstijl. Ik ben naar India gegaan om daar in een ashram meer te leren over yoga. Ik ontdekte er dat ik het heel leuk vind om les te geven. Graag wil ik nu ook voor anderen de ruimte kunnen creëren waar je tijd voor jouw eigen lichaam en geest kunt nemen, om zo lekkerder in je vel te kunnen zitten. 

Hilke Meerman

Hallo. Mijn naam is Hilke en ik ben werkzaam als Yogadocent en Communicatie Adviseur. Op www.yoga050.nl geeft ik je praktische tips op het gebied van yoga en een gezonde lifestyle. Want yoga is immers veel meer dan de oefeningen en meditaties op je matje. Yoga is goed zorgen voor je lichaam en geest. Zowel thuis, tijdens je studie maar ook in de keuken. Door middel van ademhalingstechnieken, houdingen en meditatie geef je jezelf een moment de tijd om je batterij weer op te laden. Mijn lessen kenmerken zich door een balans tussen inspanning en ontspanning. Ik zie je graag op de yogamat!

José Dragtsma

Met veel plezier geef ik sinds de zomer van 2014 Pilateslessen op verschillende locaties in Groningen. Ik ben begonnen met de basisopleiding voor Pilatesdocent en ik heb daarna een aantal specialisaties gevolgd, waaronder Power Pilates, Pilates Bodyshape (werken met materialen) en Pilates Advanced. Tijdens mijn intensieve & dynamische lessen ligt de focus met name op de uitvoering van de oefeningen en hecht ik er waarde aan dat dit op de correcte manier gebeurt. Daarnaast vind ik het belangrijk iedereen met plezier meedoet en wordt uitgedaagd het maximale uit zichzelf te halen!

Sasja Logtenberg

Mijn naam is Sasja, vrienden en familie noemen mij ook wel Sas, Sassie, Sassefras, maar ik geef zelf de voorkeur aan Sas. Op jonge leeftijd heb ik gemerkt wat stress en niet bewust zijn van je ademhaling voor effect kan hebben op lichaam en geest.

Mijn eigen uitdagingen met correct ademhalen en stress dat vast gaat zitten in je lichaam zijn de belangrijkste redenen dat ik besloot om ademhalingstechnieken, mindfulness cursussen, toneellessen en yoga te gaan volgen. Hierdoor werd ik meer bewust van mijn ademhaling, lichaam en geest! Rond mijn 20ste ben ik begonnen met het volgen van Hatha yoga lessen. Tijdens mijn eerste Hatha yogales viel alles op zijn plaats, dit was het! Yoga bevat alle elementen. Door mijn passie voor sport kwam ik al snel in aanraking met anusara, vinyasa en ashtanga yoga. Na het volgen van vele jaren lessen, workshops en cursussen nam ik deel aan een 200 uur lerarenopleiding met Anat Geiger , Marcel de Vis en Johan Noorloos. En zo begon mijn carrière als yogadocente. Mijn lessen zijn vloeiend,rustgevend maar krachtig. Meditatie in beweging creëren door het verenigen van ademhaling en beweging. De yogahoudingen worden ondersteund door muziek en verschillende ademhalingstechnieken (pranayama), mudra’s (handgebaren) en meditatie. Door mijn lessen hoop ik mensen mee te geven hoe yoga kan worden toegepast in het dagelijkse leven, het bewust zijn van je ademhaling, lichaam en gedachtestroom. Om op de mat via poses de wereld vanuit allerlei hoeken te zien en dit buiten in het meestal (hectische )dagelijkse leven toe te passen. Tijd voor jezelf om naar binnen keren, weg van all drukke impulsen en bewust te zijn van je body, mind, soul en breath. Bijna elke dag doe ik een eigen yoga practise. Mijn practice verschilt per dag. De ene dag erg fysiek met veel asana’s (houdingen) , de andere dag meditatie, mantra’s zingen, maar elke dag neem ik even de tijd om bewust adem te halen en naar binnen te keren! Namaste! Hoop je snel te zien op de Yoga mat!

Wouter Tamminga

Al sinds ik ik me kan herinneren heb ik een grote interesse gehad voor de werking van het menselijk
brein en lichaam. Tijdens het schrijven van mijn scriptie voor de opleiding psychologie ben ik in
aanraking gekomen met mindfulness. Ik merkte in die periode dat ik de hele dag met een vol hoofd
rondliep, ik leefde als het ware in mijn hoofd. In de mindfulnesscursus leerde ik de vaardigheden hoe ik
hier mee om kon gaan, en zo mijn dagen met een stuk minder stressvol door te komen.
Na de cursus ben ik me verder in mindfulness gaan verdiepen en ik merkte dat de beoefening van
mindfulness kan helpen bij veel verschillende soorten problemen, zoals: stress, angst, somberheid of
een burn-out. Graag wil ik mensen helpen dit soort klachten te voorkomen en meer in het hier en nu te leven.

Ilse de Wit

In 1999 volgde ik mijn eerste Yogales. Dit deed ik op een moment in mijn leven dat ik niet lekker in mijn vel zat en het gevoel had mijzelf voortdurend voorbij te rennen. Het bleef, toen, bij die ene les. Ik hield mijzelf voor 'dat ik het te druk had' om een cursus te volgen, maar eigenlijk was de confrontatie met mijzelf te groot. In 2003 kwam ik opnieuw in aanraking met Yoga en gaf ik me op voor een cursus. De rust die ik na de les ervoer drong steeds meer door in mijn dagelijks leven. Ik kon steeds gemakkelijker omgaan met moeilijke momenten en druk van buitenaf. En ik merkte dat ik steeds vaker gewoon genoot, van hele kleine dingen, een genieten dat me overkwam en geen ander doel diende dan de ervaring zelf.  Ik ben Yogadocente geworden, omdat ik het effect van Yoga iedere dag ervaar en dat graag door wil geven aan anderen. 

Alle rechten voorbehouden · 2015