Over Usva

Muziek

Daimis Alvarez Garrido

Born in Cuba to a family of musicians, Daimis developed a deep connection from an early age with music. Her multicultural and rich musical upbringing marked her first steps into her musical career. Daimis has studied classical flute at the National School of Art in Havana. During her study Daimis joined various choirs, which helped her develop her knowledge of choral repertoire and techniques in various genres. In 2002 she moved to Aruba. Next to giving flute concerts and teaching music she joined the Choir Ars Nova where she was the choirmaster's assistant. In 2005 Daimis founded her own Young Vocal Ensemble, which she conducted until 2006 when she decided to move to The Netherlands to further her studies at the Prins Claus Conservatoire. Currently Daimis teaches various musical subjects at different institutions such as: Muziekschool de Hondsrug in Gieten, Zernike College in Groningen and the Muziek, Dans en Theaterschool in Veendam. 

Op tienjarige leeftijd begon mijn muzikale scholing met pianoles op een regionale muziekschool. Mijn podiumdebuut als elfjarige in de Rotterdamse Doelen is de start van mijn carrière als klassiek pianiste. Tijdens de middelbare school volgde ik de vooropleiding voor piano aan het Conservatorium in Utrecht. Ik studeerde daar 2 jaar bij Henk Ekkel en vervolgde mijn studie in Utrecht bij Paolo Giacometti waar ik in 2008 mijn Bachelor haalde en een plaats kreeg in de Master of Music-opleiding. Mijn Master Kamermuziek deed ik bij Klára Wurtz en studeerde in 2011 af, waarbij ik onderzoek heb gedaan naar het lesgeven aan talentvolle kinderen. Al sinds het begin van mijn studie aan het conservatorium van Utrecht geef ik met veel plezier pianoles. Ik geef pianolessen aan leerlingen van alle leeftijden en alle niveaus. Naast de reguliere pianolessen is er ruimte voor samenspel en worden er groepslessen/voorspeelavonden georganiseerd. In en na mijn studie heb ik deel genomen aan kamermuziekprojecten in binnen- en buitenland en momenteel begeleid ik geregeld verschillende instrumentalisten en zangers. Als pianiste en repetitor ben ik sinds 2012 verbonden aan het Zeister Mannenkoor. Momenteel geef ik pianoles in Groningen en in het centrum van Utrecht. Als docent en als kerndocent ben ik verbonden aan Project Inleidend Piano Onderwijs (PIPO). Hier geef ik in een docententeam pianoles aan getalenteerde, zeer jonge kinderen, volgens een door het conservatorium van Den Haag ontwikkelde lesmethode. Als kerndocent ben ik nauw betrokken met vernieuwingen op het gebied van talentontwikkeling.

www.danavannimwegen.nl

Helene Richter

Helene (1989) deed al vroeg mee aan verschillende theater- en musicalproducties in Hamburg, de stad waar ze is opgegroeid. Door de jaren heen heeft ze bij een aantal koren en vocal ensembles gezongen. Ze wilde graag verder groeien en aan haar stemtechniek werken, waardoor ze zich steeds meer op de muziek en het zingen ging focussen. Van 2012-2016 studeerde zij Jazz zang aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen waar ze naast het zingen ook eigen muziek ging schrijven en uitvoeren. "Mijn grootste passies zijn creativiteit, op het podium staan en het samenwerken met andere mensen. Deze punten probeer ik ook in de lessen over te brengen. Ik werk met jou aan een goede techniek, een leuk en afwisselend repertoire - en aan een natuurlijke en leuke uitstraling bij het zingen. Voor vragen over liedjes schrijven, zelf begeleiden en theoretische aspecten van de muziek sta ik ook altijd open. Ik kijk er al naar uit om met jou aan de slag te gaan!" 

Marco Diaz (1989, Spanje). Ik ben een percussionist en drummer uit Lugo (Spanje) en sinds 2013 woonachtig in Groningen. Ik heb mijn muziekopleiding gedaan aan het Conservatorium van Oviedo (Spanje) en daarna mijn master aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Als percussionist ben ik opgeleid in verschillende muziekstijlen en technieken, van klassiek tot hedendaagse muziek, maar ook elektronische muziek. Als drummer heb ik veel podium- en studio-ervaring. Verder heb ik ervaring als docent percussie en muziektheorie op 2 muziekscholen gedurende 5 jaar in Spanje. 

www.drumlessonsgroningen.com

Ik ben Rik van den Heuvel, 30 jaar, en producer en componist. Al vanaf mijn pubertijd ben ik met allerlei muziekprojecten bezig en na de middelbare school ben ik een MBO-opleiding muziek gaan doen. Daar begon ik me wat serieuzer te ontwikkelen als muzikant en heb ik de liefde voor het produceren en componeren gevonden. Na de MBO-studie en een jaartje pauze ben ik mijn vervolgstudie aan het conservatorium begonnen in Compositie en Muziekproductie. In Juni 2017 ben ik daar afgestudeerd en sindsdien werk ik vanuit mijn studio in “de Biotoop” in Haren aan mijn eigen muziek onder de artiestennaam “PHOLE”,maar produceer ik ook muziek voor anderen en werk ik aan opnameklussen en composities in opdracht.

PHOLE: www.soundlcoud.com/phole

STUDIO: www.splitnoterecordings.com

Ik ben een jonge pianist / improvisator en treed regelmatig op, zowel in Nederland als in het buitenland. Ik heb gestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en aan het Rytmisk Musikkonservatorium in Kopenhagen. Als sinds het begin van mijn conservatoriumstudie ben ik actief als muzikant en geef daarnaast ook pianolessen in Groningen. Tijdens mijn pianolessen staat jouw muzieksmaak centraal; samen maken we een plan om aan te kunnen werken. Hierbij krijg jij volop de ruimte! Daarnaast werken we aan techniek, harmonie en samenspel. Ik ben gek op improviseren en speel dan ook graag jazz en geïmproviseerde muziek. Mocht je benieuwd zijn naar de muziek die ik maak, kijk dan eens op mijn website.

www.sanderthijsen.nl.

Michiel Megens studeerde muziekregistratie en gitaar aan het conservatorium in Den Haag. Met zijn ensemble Etoile Azur speelt hij Sefardische Romanza's uit de Spaanse middeleeuwen. Daarnaast maakt hij eigen composities en arrangementen. Hij heeft jarenlange ervaring als gitaardocent in zeer uiteenlopende stijlen, waaronder flamenco. Voorafgaand aan het conservatorium deed hij de lerarenopleiding aan de Pedagogische Academie. Zijn opleiding en zijn ervaring als docent gebruikt hij natuurlijk bij zijn gitaarlessen, maar ook bij het ontwikkelen van muziekvoorstellingen voor kinderen.

www.michielmegens.nl

Even kennismaken: ik ben het grootste deel van mijn werkzame leven bezig met muziek. Ik ben dirigent van diverse koren, van klassiek tot pop. Bij Usva ben ik al heel lang verbonden als cursusdocent en als workshopleider, voornamelijk op het gebied van de vocale muziek. Daarnaast ben ik docent in het voortgezet onderwijs. Ik geef het eindexamenvak muziek in een sprintcursus voor leerlingen die Havo 4 en 5 of VWO 5 en 6 in één jaar willen doen. Verder maak ik veel composities en arrangementen. Dat laatste ook voor het studentenpopkoor Estrellas.

www.wilfredreneman.nl

José Zwerink studeerde zang aan het conservatorium in Groningen. Zij tourde 12 jaar langs de theaters in Nederland met de groep Vrouw Holland. Haar grote liefde voor jazz en latin muziek is te horen in diverse muzikale projecten, zoals de Jenne Meinema Jubilee Band en in café de Smederij waar zij regelmatig de Vocals First Jazz Sessies presenteert. Ook is zij te horen in kleine wisselende bezettingen met haar vaste pianist Diederik Idema. Daarnaast is zij een zeer gedreven en enthousiaste docent die er helemaal voor gaat om haar studenten te laten zingen, bewegen en te genieten op een podium te staan. Zij heeft haar eigen zangstudio waar zij individueel zangles geeft. Ze is actief als koordirigent en geeft diverse workshops, o.a. op de Jeugd Theaterschool, Noorderpoort Kunst Theater & Media, diverse koren, scholen, en natuurlijk Usva.

www.josezwerink.nl 

Alle rechten voorbehouden · 2015