Over Usva

Muziek

Daimis Alvarez Garrido

Born in Cuba to a family of musicians, Daimis developed a deep connection from an early age with music. Her multicultural and rich musical upbringing marked her first steps into her musical career.

Daimis has studied classical flute at the National School of Art in Havana. During her study Daimis joined various choirs, which helped her develop her knowledge of choral repertoire and techniques in various genres. In 2002 she moved to Aruba. Next to giving flute concerts and teaching music she joined the Choir Ars Nova where she was the choirmaster's assistant.
In 2005 Daimis founded her own Young Vocal Ensemble, which she conducted until 2006 when she decided to move to The Netherlands to further her studies at the Prins Claus Conservatoire. Currently Daimis teaches various musical subjects at different institutions such as: Muziekschool de Hondsrug in Gieten, Zernike College in Groningen and the Muziek, Dans en Theaterschool in Veendam. 

Dana van Nimwegen

Op tienjarige leeftijd begon mijn muzikale scholing met pianoles op een regionale muziekschool. Mijn podiumdebuut als elfjarige in de Rotterdamse Doelen is de start van mijn carrière als klassiek pianiste. 

Tijdens de middelbare school volgde ik de vooropleiding voor piano aan het Conservatorium in Utrecht. Ik studeerde daar 2 jaar bij Henk Ekkel en vervolgde mijn studie in Utrecht bij Paolo Giacometti waar ik in 2008 mijn Bachelor haalde en een plaats kreeg in de Master of Music-opleiding. Mijn Master Kamermuziek deed ik bij Klára Wurtz en studeerde in 2011 af, waarbij ik onderzoek heb gedaan naar het lesgeven aan talentvolle kinderen. Al sinds het begin van mijn studie aan het conservatorium van Utrecht geef ik met veel plezier pianoles. Ik geef pianolessen aan leerlingen van alle leeftijden en alle niveaus. Naast de reguliere pianolessen is er ruimte voor samenspel en worden er groepslessen/voorspeelavonden georganiseerd. In en na mijn studie heb ik deel genomen aan kamermuziekprojecten in binnen- en buitenland en momenteel begeleid ik geregeld verschillende instrumentalisten en zangers. Als pianiste en repetitor ben ik sinds 2012 verbonden aan het Zeister Mannenkoor. Momenteel geef ik pianoles in Groningen en in het centrum van Utrecht. Als docent en als kerndocent ben ik verbonden aan Project Inleidend Piano Onderwijs (PIPO). Hier geef ik in een docententeam pianoles aan getalenteerde, zeer jonge kinderen, volgens een door het conservatorium van Den Haag ontwikkelde lesmethode. Als kerndocent ben ik nauw betrokken met vernieuwingen op het gebied van talentontwikkeling.

www.danavannimwegen.nl

Céline Brugman

Céline is een jonge, getalenteerde zangeres uit Groningen. Op jonge leeftijd begon zij met pianolessen, maar na een paar jaar kwam zij erachter dat zang haar eigenlijk veel beter lag en is zich toen volledig hier op gaan focussen. 

Nadat zij in 2012 haar VWO-diploma had behaald werd zij toegelaten tot de bacheloropleiding Jazz Zang aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Hier studeerde zij onder meer bij Francien van Tuinen, Ruben Hein en Marjorie Barnes. Ook heeft ze lessen gevolgd bij internationaal bekende jazzmusici als Wycliffe Gordon, Deborah Brown en JD Walter.

In 2015 werd Céline toegelaten om op uitwisseling te gaan naar de prestigieuze University Of The Arts in Philadelphia (USA). Hier heeft zij een half jaar gestudeerd met Amerikaanse docenten als Mary Ellen Desmond en Liz Radigonda.
In juni 2017 werd Céline's eindexamen hoofdvak Jazz Zang aan het Prins Claus Conservatorium beoordeeld met een 9 als eindcijfer.

Céline treedt regelmatig op in en rondom Groningen, in variërende formaties.

Marco Diaz

Marco Diaz (1989, Spanje). Ik ben een percussionist en drummer uit Lugo (Spanje) en sinds 2013 woonachtig in Groningen. Ik heb mijn muziekopleiding gedaan aan het Conservatorium van Oviedo (Spanje) en daarna mijn master aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. 

Als percussionist ben ik opgeleid in verschillende muziekstijlen en technieken, van klassiek tot hedendaagse muziek, maar ook elektronische muziek. Als drummer heb ik veel podium- en studio-ervaring. Verder heb ik ervaring als docent percussie en muziektheorie op 2 muziekscholen gedurende 5 jaar in Spanje.

www.drumlessonsgroningen.com

Vera van Lierop

Vera van Lierop (1993) begon haar muzikale carrière op 6-jarige leeftijd met pianolessen te volgen bij een pianodocente in Rotterdam. Gedurende haar middelbareschooltijd werd de drang om muziek te maken alleen maar groter en besloot ze de opleiding Onderwijsassistent-Muziek te gaan doen, gevolgd door de vooropleiding Docent Muziek, met als  hoofdvak klassiek piano.

Voor haar toelating begon ze ook met zangles. Zingen bleek hetgeen waar ze in door wilde gaan. Vera kreeg les van Francien van Tuinen en Esra Dalfidan. Ze ontwikkelde zich in meerdere genres, zoals pop, soul maar met jazz als ‘hoofdrichting’. Vera zong in meerdere combo’s, klassieke koren en een jazz choir. Vervolgens belandde ze ook in de theaterwereld en werkt nu o.a. bij een jeugdtheatergroep in Kollumerzwaag en is ze zangcoach geweest bij studentenvereniging Panacea, die een uitvoering van de musical ‘Aida’ deden. Verder dirigeert ze een vrouwenkoor in Friesland is ze werkzaam als zanglerares. 

Stuart Mavis

Stuart Mavis, of Sjoerd Vriesema, is een jonge songwriter die sterke popsongs combineert met scherpe elektronische en psychedelische randjes. Hij speelde vier jaar op rij (2014 - 2017) in het officiële programma van Eurosonic, waaronder Eurosonic Air op de Grote Markt.

Verder speelde hij op Bevrijdingsfestival Friesland en Groningen, Oerol, Noorderzon en tourde hij mee met Popronde (2014 en 2016) en Horizontour (2016). Hij speelde op het Zweedse showcasefestival Live at Heart (2016) en live op 3FM, Radio 538 en Radio 1. Hij heeft geopend voor The Baby Sitter Circus, Tula (SE), Moss en The Cool Quest, en deed hiermee o.a. Melkweg en Tivoli Vredenburg aan. Zijn debuutalbum komt in 2018 uit op Sony Music Entertainment Benelux. Daarnaast werkt hij als coach, workshopleider en producent voor Urban House Groningen.

Ruben Lennaerts

Ik ben Ruben Lennaerts, mijn vrienden noemen mij Ben Lenna, en ik ben bassist in de bands Haas en Tied Laces. Ik ben gepassioneerd over de basgitaar, ik houd echt van het instrument en alles wat er bij het spelen van de basgitaar komt kijken!

Daarnaast heb ik veel ervaring in de studio met mijn bands en als sessiemuzikant. Ik treed een aantal keer per maand op door heel het land en ik heb ook live shows op de radio gespeeld, waaronder bij 3FM, Radio 2 en Radio Veronica. Andere hoogtepunten op het podium waren het meedoen aan de popronde, het bevrijdingsfestival Groningen & Assen op 1 dag spelen en optreden op de Grote Markt tijdens de KEI-week.

José Zwerink

José Zwerink studeerde zang aan het conservatorium in Groningen. Zij tourde 12 jaar langs de theaters in Nederland met de groep Vrouw Holland. Haar grote liefde voor jazz en latin muziek is te horen in diverse muzikale projecten, zoals de Jenne Meinema Jubilee Band en in café de Smederij waar zij regelmatig de Vocals First Jazz Sessies presenteert.

Ook is zij te horen in kleine wisselende bezettingen met haar vaste pianist Diederik Idema. Daarnaast is zij een zeer gedreven en enthousiaste docent die er helemaal voor gaat om haar studenten te laten zingen, bewegen en te genieten op een podium te staan. Zij heeft haar eigen zangstudio waar zij individueel zangles geeft. Ze is actief als koordirigent en geeft diverse workshops, o.a. op de Jeugd Theaterschool, Noorderpoort Kunst Theater & Media, diverse koren, scholen, en natuurlijk Usva.

www.josezwerink.nl 

Alle rechten voorbehouden · 2015