Over Usva

Muziek

Daimis Alvarez Garrido

Born in Cuba to a family of musicians, Daimis developed a deep connection from an early age with music. Her multicultural and rich musical upbringing marked her first steps into her musical career.

Daimis has studied classical flute at the National School of Art in Havana. During her study Daimis joined various choirs, which helped her develop her knowledge of choral repertoire and techniques in various genres. In 2002 she moved to Aruba. Next to giving flute concerts and teaching music she joined the Choir Ars Nova where she was the choirmaster's assistant.

In 2005 Daimis founded her own Young Vocal Ensemble, which she conducted until 2006 when she decided to move to The Netherlands to further her studies at the Prins Claus Conservatoire. Currently Daimis teaches various musical subjects at different institutions such as: Muziekschool de Hondsrug in Gieten, Zernike College in Groningen and the Muziek, Dans en Theaterschool in Veendam. 

Dana van Nimwegen

Op tienjarige leeftijd begon mijn muzikale scholing met pianoles op een regionale muziekschool. Mijn podiumdebuut als elfjarige in de Rotterdamse Doelen is de start van mijn carrière als klassiek pianiste. 
Tijdens de middelbare school volgde ik de vooropleiding voor piano aan het Conservatorium in Utrecht. Ik studeerde daar 2 jaar bij Henk Ekkel en vervolgde mijn studie in Utrecht bij Paolo Giacometti. Ik rondde mijn Bachelor af in 2008 en kreeg een plaats in de Master of Music opleiding. Ik volgde de Master Kamermuziek bij Klára Wurtz en studeerde in 2011 af waarbij ik ook onderzoek heb gedaan naar het lesgeven aan talentvolle kinderen. Al sinds het begin van mijn studie aan het conservatorium van Utrecht geef ik met veel plezier pianoles. Ik geef pianolessen aan leerlingen van alle leeftijden en alle niveaus. Naast de reguliere pianolessen is er ruimte voor samenspel en worden er groepslessen/voorspeelavonden georganiseerd. In en na mijn studie heb ik deel genomen aan kamermuziekprojecten in binnen- en buitenland en momenteel begeleid ik geregeld verschillende instrumentalisten en zangers. Als pianiste en repetitor ben ik sinds 2012 verbonden aan het Zeister Mannenkoor. Momenteel geef ik pianoles in Groningen en in het centrum van Utrecht. Als docent en als kerndocent ben ik verbonden aan Project Inleidend Piano Onderwijs (PIPO). Hier geef ik in een docententeam pianoles aan getalenteerde, zeer jonge kinderen, volgens een door het conservatorium van Den Haag ontwikkelde lesmethode. Als kerndocent ben ik nauw betrokken met vernieuwingen op het gebied van talentontwikkeling.

www.danavannimwegen.nl

Bert van Erk

Bert van Erk is geboren in Amsterdam, 1948. Hij studeerde gitaar aan het Conservatorium aldaar en werd daarna contrabassist. Bert speelde al in de jaren '70 met de MEV (Musica Elettronica Viva di Roma), de Boy Edgar Big Band en met jazzlegendes als Dexter Gordon, Arthur Taylor, Slide Hampton, Benny Bailey, John Engels en Wim Overgaauw. Hij verhuisde in 1993 naar Groningen. Zijn orkest Bert's Breeze met o.a. Winfred Buma produceerde de cd "Deining". Verder speelt hij met o.a. Still Life Trio, Cuerdas en het Drie Sterren Trio en is hij huisbassist van de SJIG-in Alto serie, elke laatste donderdag van de maand om 21.00. Daarnaast is Bert bandcoach van de JEMband en de USVA-jazzsessions. www.bertvanerk.nl

José Zwerink

José Zwerink studeerde zang aan het conservatorium in Groningen. Zij tourde 12 jaar langs de theaters in Nederland met de groep Vrouw Holland. Haar grote liefde voor jazz en latin muziek is te horen in diverse muzikale projecten zoals de Jenne Meinema Jubilee Band en in café de Smederij waar zij regelmatig de Vocals First jazz sessies presenteert. Ook is zij te horen in kleine wisselende bezettingen met haar vaste pianist Diederik Idema. Daarnaast is zij een zeer gedreven en enthousiaste docent die er helemaal voor gaat om haar studenten te laten zingen, bewegen en te genieten op een podium te staan. Zij heeft haar eigen zangstudio waar zij individueel zangles geeft. Ze is actief als koordirigent en geeft diverse workshops o.a. op de Jeugd theater school, Noorderpoort Kunst theater&Media, diverse koren, scholen, en natuurlijk de Usva.

www.josezwerink.nl _blank

Michiel Megens

Michiel Megens studeerde muziekregistratie en gitaar aan het conservatorium in Den Haag. Met zijn ensemble Etoile Azur speelt hij Sefardische Romanza's uit de Spaanse middeleeuwen. Daarnaast maakt hij eigen composities en arrangementen. Hij heeft jarenlange ervaring als gitaardocent in zeer uiteenlopende stijlen, waaronder flamenco. Voorafgaand aan het conservatorium deed hij de lerarenopleiding aan de Pedagogische Academie. Zijn opleiding en zijn ervaring als docent gebruikt hij natuurlijk bij zijn gitaarlessen, maar ook bij het ontwikkelen van muziekvoorstellingen voor kinderen.

www.michielmegens.nl

Wilfred Reneman

Even kennismaken: ik ben het grootste deel van mijn werkzame leven bezig met muziek. Ik ben dirigent van diverse koren, van klassiek tot pop. Bij de Usva ben ik al heel lang verbonden als cursusdocent en als workshopleider, voornamelijk op het gebied van de vocale muziek. Daarnaast ben ik docent in het voortgezet onderwijs. Ik geef het eindexamenvak muziek in een sprintcursus voor leerlingen die Havo 4 en 5 of VWO 5 en 6 in één jaar willen doen. Verder maak ik veel compositites en arrangementen. Dat laatste ook voor het studentenpopkoor Estrellas.

www.wilfredreneman.nl

Winfred Buma

Winfred Buma studeerde af als jazzgitarist aan het Hilversums Conservatorium. Hij speelt sinds 1981 in talloze groepen en projecten: van mainstream tot impro, van bigband tot duo. tegenwoordig werkt hij vooral in kleinere bezettingen met een subtiele aanpak. Hij is als docent onder andere verbonden aan het Noord Nederlands Conservatorium.

Alle rechten voorbehouden · 2015