Netwerk

Muziekverenigingen

GSMG Bragi
G.S.M.G. Bragi is de grootste en oudste studentenmuziekvereniging van Groningen. De vereniging is opgericht in 1882 en telt ongeveer 100 leden, die verdeeld zijn over drie geledingen: het grootkoor, het orkest en het a-capellakoor. Iedere geleding repeteert wekelijks en werkt in een collegejaar aan drie programma's, die afgesloten worden met enkele concerten. Daarnaast is een jaar van Bragi gevuld met borrels, repetitieweekenden, feesten en vele andere (muzikale) activiteiten!

www.bragi.nl
Facebook: GsmgBragi

CSG Gica
Gica is een gezellig studentenkoor uit Groningen. Het koor bestaat al meer dan vijfenveertig jaar en heeft in die periode veel verschillende klassieke muziek gezongen. De naam Gica is een afkorting van Gaudete In Cantando (verheugt u in het zingen), en dat doen ze: elke week op donderdagavond en tijdens de twee of meer concerten die elk jaar gegeven worden. Iedereen is welkom bij Gica (er worden geen audities gehouden) en naast het zingen is er een hoop gezelligheid!

www.studentenkoor.nl
Facebook: studentenkoor

GSO Mira
Mira is een gezellig en gedreven studentensymfonieorkest in Groningen, met elke donderdag een repetitie en een borrel, twee keer per jaar een spetterend concert in De Oosterpoort, om het jaar een buitenlandse tournee en nog veel meer leuke activiteiten. Elk halfjaar spelen ze een ander programma, bestaande uit een ouverture, een symfonie en een solowerk met jonge, getalenteerde musici of oude vedettes zoals Daniël Wayenberg.

www.gsomira.nl
Facebook: gsomira

Groninger Studentenkoor
Het Groninger Studentenkoor is een gezellig, ambitieus studentenkoor uit Groningen, bestaande uit ongeveer 16 enthousiaste dames. We repeteren drie keer per maand op vrijdagavond en werken hard aan een zo uitgebreid en gevarieerd mogelijk repertoire, van pop tot klassiek. Mocht je geïnteresseerd zijn in het leukste studentenkoor van Groningen, neem dan een kijkje op onze site of stuur ons een mailtje!

www.groningerstudentenkoor.nl
Facebook: Groninger Studentenkoor


Bathroom Scenario
Met ongeveer 20 leden vormt Bathroom een gezellig studentenkoor dat lichte muziek ten gehore brengt. Of je nu een virtuoos bent of gewoon van zingen onder de douche houdt, Bathroom zoekt mensen met een passie voor muziek. Zij zijn het er allemaal roerend over eens: een week niet gezongen, is een week niet geleefd. Bathroom Scenario zingt twee uur per week de sterren van de hemel en de longen uit het lijf, om gedurende het jaar wat mooie optredens neer te zetten. Daarbij natuurlijk niet op de minste plaats de jaarlijkse, spectaculaire eindmusical! Naast de heerlijke twee uren repeteren per week, komen ze ook vaak samen om te eten en te borrelen. Menig hechte vriendschap wordt hier aan overgehouden, dus wees gewaarschuwd.samen om te eten en te borrelen. 

www.bathroomscenario.nl
Facebook: A capella studentenkoor Bathroom Scenario

Popkoor Estrellas
Popkoor Estrellas bestaat uit 24 enthousiaste, vrouwelijke studenten die het leuk vinden om samen te zingen. Elke donderdagavond wordt op de zangzolder van Usva gerepeteerd.  Het koor zingt onder de bezielende leiding van Wilfred Reneman hits én minder bekende juweeltjes in een veelal driestemmig repertoire, van Bruce Springsteen en Shania Twain tot Madonna en Fun. Ze repeteren samen met hun dirigent en pianiste één avond per week, maar ook daarnaast worden nog vele andere gezellige activiteiten georganiseerd!

www.popkoorestrellas.nl
Facebook: Popkoor Estrallas Groningen

Vals Alarm!
Musicaltheatergroep Vals Alarm! is een groep van ongeveer 25 jonge, enthousiaste mensen die musicaltheater maken. De groep is in 1993 opgericht vanuit de musical 'Knetter' en sindsdien maakt Vals Alarm jaarlijks een musicaltheaterproductie. De theaterlocatie is in Groningen en kan variëren van een vlakke-vloer-theater tot een alternatieve theaterlocatie, zoals een fabriekshal of loods.   Behalve de jaarlijkse productie treden ze ook regelmatig op tijdens evenementen als Noorderzondag en de Keiweek maar ook op buurtborrels en andere feestjes!

www.valsalarm.nl
Facebook: valsalarm  

Alle rechten voorbehouden · 2015