Netwerk

Partners

Hieronder vind je een lijst met een aantal professionele culturele organisaties in Groningen. Wist je dat je als student vaak korting krijgt op voorstellingen en evenementen?

Noord Nederlands Toneel
Het Noord Nederlands Toneel is het stadsgezelschap van Groningen, huisgezelschap van de Stadsschouwburg en één van de vier grote, rijksgesubsidieerde theatergezelschappen van Nederland. Twee keer per jaar maken we een grote zaal-voorstelling en doorheen het jaar zijn in ons Theater de Machinefabriek producties te zien. Voor jongeren tot 25 jaar hebben we het jongerenplatform NNTWEE. Als student krijg je 50% korting op shows van NNT.
    

 

 

TWEE
TWEE is hèt jongerenplatform van het Noord Nederlands Toneel. Met al meer dan 500 enthousiaste leden brengt het al enkele jaren jongeren, tussen de 15 en 25 jaar, dichterbij. Dichterbij Hamlet, dichterbij NNT en dichterbij elkaar. Jongeren inspireren elkaar en krijgen kansen bij het TWEE. Werken aan een voorstelling, workshops, lezingen en gesprekken met theatermakers, vaak met een gezellig TWEE-diner, zorgen voor leuke ontmoetingen en inspiratie. Daag jezelf uit, TWEE APPROVED. Heb je zelf een leuk idee, wat een podium verdient? Durf het te vragen aan TWEE!  


Club Guy & Roni

Dynamisch, eigenwijs en rauw, maar tegelijkertijd ook aangrijpend en humoristisch. Club Guy & Roni is een internationaal dansgezelschap dat garant staat voor mysterieuze, muzikale en verleidelijke danstheatervoorstellingen die inhaken op hedendaagse onderwerpen en veel verder reiken dan dans alleen. De Club werd opgericht in Groningen in 2002 door choreografen Guy Weizman en Roni Haver.


Spot Groningen

Elk jaar presenteert SPOT Groningen ruim 600 voorstellingen en concerten voor ruim 240.000 bezoekers per jaar. Popconcerten, (klassieke) muziek, cabaret, toneel, dans, opera en verschillende spraakmakende festivals, zoals Eurosonic/Noorderslag: er is altijd iets bijzonders te zien op de podia van SPOT/De Oosterpoort & SPOT/Stadsschouwburg Groningen. Maak van uw avond uit iets speciaals door een bezoek aan SPOT Groningen, ons programma vindt u op www.spotgroningen.nl   


VERA

Vera is hèt centrum voor de Popcultuur in Groningen, of zoals we dat ooit zo mooi voor ons zelf bedachten: Club for the International Pop Underground. Vera was ooit een keurige studentenvereniging, en daar komt de naam ook vandaan: Veri Et Recti Amici (Ware En Oprechte Vrienden). Anno nu is het een volwaardig concertpodium. Vele, inmiddels wereldberoemde bands hebben hier ooit gestaan, zoals: U2, Sonic Youth, Nirvana en The White Stripes. We organiseren elke week twee tot drie, en soms wel vier concerten en elke dinsdag is er Vera Zienema. Daarnaast is er ook elke zaterdag een Downstage concert en een dansavond. Al onze activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door meer dan 200 vrijwillige medewerkers. Zij bekleden functies in vele subgroepen, zoals: bar, licht, techniek, artdivision, zienema en nog veel meer. Kijk op de Vera website voor meer informatie.


Grand Theatre

Het Grand Theatre aan de Grote Markt van Groningen is een plek waar podium en productiehuis samenkomen. Het Grand Theatre biedt ruimte aan toonaangevende, onafhankelijke podiumkunsten en is tegelijkertijd een plek waar kunstenaars voor een korte of langere periode kunnen werken aan een nieuwe voorstelling. Centraal gelegen in de stad legt het theater constant verbinding met de stad, het Noorden, Nederland en de wereld. Leuk om te weten: op vertoon van je studentenkaart krijg je op bijna alle voorstellingen 5 euro korting.

NonFiction Photo

NonFiction Photo gelooft in de kracht van fotografie, educatie, talent en ondernemerschap. Op basis van deze vier pijlers, beweegt de stichting zich binnen de wereld van visuele cultuur, om in gesprek te gaan over actuele sociaal- maatschappelijke vraagstukken. Daarom organiseert en produceert NonFiction Photo fototentoonstellingen en laat zich hierin leiden door haar manifest.

NonFiction Photo presenteert in Groningen de Zilveren Camera in het voorjaar; en de World Press Photo Exhibition en Digital Storytelling Contest in het najaar. Deze tentoonstellingen bestaan uit het beste werk van fotojournalisten en documentaire fotografen uit respectievelijk Nederland en de hele wereld. Deze tentoonstellingen trekken zo’n 6.000 tot 8.000 bezoekers, waarvan ongeveer een kwart student en een vijfde scholier. Dit wordt georganiseerd met de hulp van bijna 70 vrijwilligers uit stad en ommeland.

Alle rechten voorbehouden · 2015